Blog

‘El mundo prohibido’ de Salvador Calvo s’estrenarà definitivament amb el títol de ‘Adu’ el 31 de gener

  |   Notícies   |  

Font: https://www.audiovisual451.com/

El 31 de gener s’estrena ‘Adu’, el títol definitiu de el nou llargmetratge de Salvador Calvo, que anteriorment es titulava ‘Un mundo prohibido’. Protagonitzada per Luis Tosar, Anna Castillo, Álvaro Cervantes, Jesús Carroza i Miquel Fernández, la pel·lícula suposa el debut dels joves actors Moustapha Oumarou i Zayiddiya Disssou, escollits després de mesos de càsting a diversos països del continent africà i que s’han convertit en un dels grans descobriments del rodatge.

Els seus protagonistes es mouen en diferents escenaris naturals d’Àfrica, des de la selva i el desert fins a la frontera amb Espanya, i mostrarà espectaculars paisatges de la República de Benín, país que ha acollit per primera vegada en la seva història el rodatge d’un llargmetratge internacional, culminat a Espanya el passat mes d’abril (Madrid i Múrcia). El rodatge va durar set setmanes.

Per a aquesta producció, Telecinco Cinema ha tornat a treballar de la mà d’Ikiru Films i La Terraza Films, companys de viatge amb experiència en rodatges internacionals, com ‘El cuaderno de Sara’, desenvolupat a l’Àfrica i ‘Yucatán’ que va abastar tres continents a bord d’un creuer.

‘ADU’ és una producció de Ghislain Barrois i Álvaro Augustin (Telecinco Cinema), Edmon Roch (Ikiru Films), Javier Ugarte (La Terraza Films) i Un Mundo Prohibido AIE, amb la col·laboració de Mediaset España i Mediterranio Mediaset España Group i el finançament de l’ICAA. Arribarà a les sales de cinema de la mà de Paramount Pictures Spain.

“Sempre és un luxe estar acompanyats per Mediaset, són uns socis extraordinaris. En el cas de Telecinco Cinema, si ells no haguessin apostat des del minut zero per ‘Un mundo prohibido’ la pel·lícula no existiria. És cert que aquesta pel·lícula està més en la línia de ‘El cuaderno de de Sara’, que vam fer també amb Mediaset “, va comentar a Audiovisual451 el productor Edmon Roch.

Amb un pressupost de cinc milions d’euros, ‘ADU’ va rebre la quantia màxima d’un milió d’euros, en la convocatòria única de les ajudes generals de l’ICAA el 2018. “Al meu entendre la pel·lícula és com un Tom Sawyer modern. És un drama però és una aventura, encara que estigui enganxada a una realitat dura “, assenyala Javier Ugarte.

”‘ADU’ és una de les pel·lícules més complicades que hem rodat amb Telecinco Cinema. Rodar a l’Àfrica sempre es fa molt dur i exigent per a l’equip per les dificultats per aconseguir els recursos necessaris per tirar endavant amb la producció. A canvi, ofereix uns escenaris naturals incomparables i molt difícils d’aconseguir en altres llocs. Es tracta d’una road movie que arrenca al Camerun i finalitza a Espanya, de manera que la pel·lícula havia de mostrar amb tot luxe de detalls el viatge que duen a terme els seus protagonistes “, assegura Álvaro Augustín.

En un intent desesperat per arribar a Europa i amagats davant d’una pista d’aterratge al Camerun, un nen de sis anys i la seva germana gran esperen per colar-se en els cellers d’un avió. No massa lluny, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d’un elefant, mort i sense ullals.

No només ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó que també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla acabada d’arribar d’Espanya. Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per enfrontar-se a la furibunda multitud de subsaharians que ha iniciat l’assalt a la tanca. Tres històries unides per un tema central, en què cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.