Blog

Sanmao: Finalista al festival de NY Dumbo

  |   Notícies   |  

Noves notícies !, Sanmao finalista al Dumbo Film Festival – Shorts, Estats Units.

El guanyador es coneixerà a la gala que se celebrés entre els dies 18 i 22 de setembre.

El documental “Sanmao: la núvia de l’desert”, codirigit per Marta Arribas i Ana Pérez de la Font, formarà part de la Secció Oficial de Documentals de Festival de Cinema de Màlaga. Es tracta d’una producció d’Ikiru Films que compta amb el suport de RTVE i que arribarà als cinemes de la mà d’A Contracorriente Films. Aquest documental es va rodar en localitzacions de Tenerife, el Marroc, la Xina i Taiwan. Aquestes dues cineastes ja van passar per aquest certamen andalús el 2014 amb el seu documental “Un lloc on quedar-se”.

De què va?

En els anys 70, l’escriptora i viatgera xinesa Sant Mao va viure una apassionant història d’amor amb el submarinista espanyol José María Quero. Van viatjar a l’Sàhara espanyol on San Mao va plasmar les seves experiències quotidianes en el llibre Contes de l’Sàhara, la publicació a Taiwan i més tard a la Xina la va catapultar a la fama. Però l’idil·li de la parella va quedar tràgicament trencat per la mort de José María en un accident de bus. Una tragèdia a la que anys més tard es sumaria el suïcidi de l’escriptora convertida ja en una celebritat però incapaç de superar la esaparición del seu company. Des de llavors, nombrosos lectors xinesos i taiwanesos peregrinen cada any a Espanya a la recerca de les petjades de Sant Mao i de Josep Maria, He Xi en els seus contes. Els llibres de Sant Mao, inèdits a Espanya, roman encara sense traduir.