Blog

Adam Nourou, primer actor negre a aconseguir un Goya

  |   Notícies   |  

Font: www.elmundo.es

El director de ‘Adu’, Salvador Calvo, ha celebrat el seu Goya a millor director en una trobada posterior a la gala, si bé ha reconegut que el que li ha fet “especial il·lusió” ha estat el ‘cap gros’ per a Adam Nourou, convertint-se així en el primer actor negre que ho aconsegueix.

“Em sembla molt just i obre nous camins, per descomptat”, ha defensat, recordant que era l’únic dels tres protagonistes negres de la pel·lícula que podia optar a l’Goya a l’ésser major edat.

“No és només el seu premi, crec que inclou el premi dels altres dos xavals que no han pogut estar nominats per ser menors i fan un treball igual d’excel·lent”, ha assegurat.

El cineasta ha admès haver viscut una gala “molt emocionant i molt diferent a altres anys”. “Per la meva premi i perquè és veritat que haver aconseguit 13 nominacions et feia estar contínuament apareixent: he estat connectat tot el temps amb prou emoció durant la gala”, ha assenyalat.

Calvo ha recordat que el seu anterior treball, ‘Els últims de Filipines’, i aquesta pel·lícula tampoc són “tan diferents”. “Amb aquesta cinta anterior parlàvem d’un fet històric, però d’alguna manera també era cinema social. No era bel·licista i li donava volta a aquest moment històric per a convertir-lo en un al·legat contra les guerres: això té continuïtat amb ‘Adu’, encara que aquesta sigui més especial “, ha destacat.

El director s’ha mostrat “molt content” amb aquesta tercera nominació als Goya que “ha estat la vençuda”. “Estic content i d’alguna manera el que han de fer aquests premis és consolidar la carrera d’un. Espero que serveixi per obrir-nos el camí a altres projectes futurs, que n’hi ha, però que avui en dia estan difícils d’aixecar encara que siguis un superdirector “, ha conclòs.