Blog

Javier Ruíz Caldera dirigeix ‘Un home d’acció’, nova pel·lícula de Ikiru Films i Netflix

  |   Notícies   |  

La Pulga y el Elefante, fundada per Edmon Roch i Javier Ugarte, produirà aquesta pel·lícula per a la plataforma, que s’inspira lliurement en la vida del paleta, anarquista i atracador, Lucio Urtubia.

Ikiru FilmsNetflix han començat la producció de la pel·lícula Un home d’acció, dirigida per Javier Ruiz Caldera (Superlópez, Malnazidos) i escrita per Patxi Amezcua (Setè, L’ombra de la llei). La cinta està inspirada lliurement en la vida del paleta, atracador, falsificador i anarquista Lucio Urtubia.

La pel·lícula està protagonitzada per Juan José Ballesta, en el paper de Lucio, i Miki Esparbé com Quico Sabaté. Per a per Javier Ruiz Caldera, “la vida de Urtubia, atracador, falsificador, anarquista i, sobretot, paleta, era una inspiració fabulosa per a construir una pel·lícula trepidant, divertida i emocionant. És un plaer estar acompanyat per un equip i un repartiment tan extraordinari per a dirigir un projecte tan ambiciós com aquest.”

Un home d’acció es rodarà entre Espanya i França de la mà de la productoraLa Pulga y el Elefante’ -creada per Ikiru Films i La Terrassa Films i fundada per Edmon Roch i Javier Ugarte-, els qui han assegurat que “treballar amb Netflix és una oportunitat única per a comunicar de manera global el missatge i inspiració d’una vida revolucionària i plenament vigent, que continua entusiasmant i sorprenent avui dia. És estupend poder transmetre aquestes idees transformadores que van sorgir a l’Europa de postguerra i van agitar el continent durant dècades. És una sort comptar amb un director com Javier Ruiz Caldera per a liderar un projecte que ens portarà al París dels anys 50 als 80, on transcorre la major part de l’acció”.

La pel·lícula explora la figura del denominat ‘Robin Hood’ anarquista, que va dur a terme una llegendària operació de falsificació a París que li va posar en el punt de mira del banc més gran dels Estats Units, quan va aconseguir obtenir una enorme quantitat de diners falsificant xecs de viatge per a invertir en causes en les quals creia. Un home d’acció és una trepidant pel·lícula que abasta cinc dècades, des dels anys 40 fins als 80, i en la qual seguim els passos de Lucio com a part del moviment anarquista europeu, des dels seus humils començaments com a paleta convertit en atracador de bancs, fins a posar-se al capdavant d’un dels enganys econòmics més importants del segle passat. Però Lucio haurà de triar entre la causa anarquista i la protecció als seus.