Blog

‘Les lleis de la frontera’, la sorpresa de la 36a edició dels Goya

  |   Notícies   |  
Font: www.niusdiario.es

 

Chechu Salgado s’emporta el premi a actor revelació pel seu paper a la cinta de Daniel Monzón

‘Las leyes de la frontera’ adapta la novel·la de Javier Cercas, i és goia pel guió adaptat

La cinta s’ha endut cinc Goies dels sis als quals optava

 

Al duel Almodóvar-León de Aranoa, Mares paral·leles-El bon patró, la tapada a la 36a edició dels Premis Goya ha estat Les lleis de la frontera, cinta dirigida per Daniel Monzón (Celda 211) basada en l’obra de Javier Cercas del mateix títol, amb cinc estatuetes de les sis a què optava.

 

 

 

 

 

 

 

 

El primer dels caps va ser per a Vinyet Escobar pel millor vestuari, on recrea el look quinqui dels anys 70.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després va pujar a l’escenari del Palau de les Arts de València Balter Gallart per la millor direcció artística, on era la tercera nominació de la seva carrera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarai Rodríguez, Benjamín Pérez i Nacho Díaz van seguir els passos de Gallart per recollir el premi al millor maquillatge i perruqueria.

 

 

El paper de Zarco va donar el Goya a l’actor revelació a Chechu Salgado, batut a la televisió en produccions com Mares, Pàtria o Servir i protegir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I l’últim Goya -només es va escapar el de millor cançó original- va ser el de millor guió adaptat per a Daniel Monzón i Jorge Guerricaechevarría.

 

Les lleis de la frontera transcorre al barri xinès de Girona en un estiu de finals dels 70 del segle passat, el primer estiu de la vida adulta del jove Nacho Cañas.