Blog

DANIEL MONZÓN FINALITZA EL RODATGE DE LA SEVA NOVA PEL·LÍCULA: LES LLEIS DE LA FRONTERA

  |   Notícies   |  

El director porta a la gran pantalla la reeixida novel·la de l’escriptor Javier Cercas

Foto: QUIM VIVES

El director Daniel Monzón (Yucatán, El nen, Celda 211) acaba de finalitzar el rodatge de la seva pròxima pel·lícula Les lleis de la Frontera, adaptació de la novel·la de l’escriptor, columnista i guanyador de el Premi Planeta 2019, Javier Cercas.
El rodatge s’ha estès durant 9 setmanes en diferents localitzacions de Catalunya, entre les quals destaquen Girona, Manresa, Montblanc i Costa de Garraf entre d’altres.

“Després de rodar amb Daniel Monzón” El Nen “i” Yucatán “, un cop més ens enfrontem a un ambiciós repte.” Les lleis de la Frontera “és una història extraordinària que retrata la Girona del 1978, amb uns barris que paradoxalment avui ja gairebé no es conserven, el que ens ha obligat a recrear-la en diferents llocs de la geografia catalana com Manresa i Montblanc, movent a més de mil figurants ja gairebé un centenar d’especialistes per a les seves persecucions i escenes d’acció, amb el desafiament d’intervenir constantment en les diferents localitzacions per tornar a aquest món tan pròxim ia la vegada tan llunyà com és l’Espanya de la primera democràcia. “

Edmon Roch de Ikiru Films i Javier Ugarte de la Terrassa Films

“Veure els Dailies de Les lleis de la Frontera cada dia ha suposat, durant aquestes nou setmanes de rodatge, un goig absolut per la seva presència, la seva versemblança, emoció i adrenalina constants. La posada en imatges de la fabulosa novel·la de Javier Cercas no podia haver estat en millors mans. Daniel i tot l’equip han plasmat tots els seus ingredients de manera excepcional i l’han fet volar cap a la gran pantalla. Amb la voluntat de veure-la aviat als cinemes. “

Mercedes Gamero d’Atresmedia Cinema

El guió de la pel·lícula el signen el prestigiós guionista Jorge Guerricaechevarría, juntament amb Monzón, que repeteixen tàndem després de treballar junts en les reeixides: Celda 211, guanyadora de vuit premis de l’Acadèmia, entre els quals s’inclouen els Premis Goya a: Millor Pel·lícula , Millor Direcció i Millor Guió Adaptat; la guanyadora de quatre premis de l’Acadèmia, El Nen; i la recent Yucatán.

En paraules de Daniel Monzón “Va ser a l’acabar ‘El Niño’ quan vaig llegir ‘Les lleis de la Frontera’ i l’empremta que em va deixar m’ha acompanyat tot aquest temps, gairebé set anys que m’han permès donar-li diferents voltes i enfocaments a la manera d’abordar la seva adaptació a la pantalla, i que s’ha concretat per fi en la versió que acabem de rodar aquests dies. El preciós triangle amorós entre Tere, Nacho i el Zarco en els agitats anys de la transició, amb tota la seva càrrega de relat d’aventures, thriller castís i recreació romàntica d’aquell univers quinqui des de la distància dels nostres dies m’ha transportat a un món fascinant . Ara arriba el moment de rematar el viatge perquè l’espectador el recorri amb la mateixa intensitat amb què nosaltres ho hem viscut. “

La història comença en l’estiu de 1978. Nacho Cañas, un estudiant introvertit i una mica inadaptat, té disset anys i viu a Girona. A el conèixer a l’Zarco ja Tere, dos joves delinqüents de barri xinès de la ciutat, es veu immers en un triangle amorós que el porta a viure una carrera imparable de furts, robatoris i atracaments que es prolongarà durant tot l’estiu i que canviarà la seva vida per sempre. Les lleis de la Frontera és la història de l’estiu en què Nacho va experimentar el primer amor i es va fer gran, transgredint constantment la frontera entre dos mons, creuant la línia que hi ha entre el bé i el mal, entre la justícia i la injustícia.

Marcos Ruiz, (Cosins, L’Home de les mil cares, Futbolísimos) interpreta Nacho; Begoña Vargas, (Malasaña 32, L’altra mirada, Alta Mar) es fica a la pell de la Tere; i Chechu Salgado (Fariña, Monteperdido, Pàtria) és Zarco.
Completen el repartiment Carlos Oviedo com Guille, Xavier Martín com Gros, Daniel Ibáñez com Cames, Jorge Aparicio com Xinès, Víctor Manuel Pajares com Dràcula i Cintia García com Lina, donant vida a la banda de l’Zarco.

Darrere de el projecte es troben els productors Ikiru Films, La Terrassa Films, Atresmedia Cinema i Les lleis de la Frontera AIE.

Warner Bros Pictures Espanya serà l’encarregada de distribuir la pel·lícula en sales espanyoles el 2021.