Blog

“TAXI A GIBRALTAR”, de el director ALEJO FLAH seleccionada per a la XIII Edició de l’Certamen de Curtmetratges de Bujaraloz.

  |   Notícies   |  

Font: www.cartv.es/

Més de 500 obres s’han presentat a la XIII Certamen de Curtmetratges de Bujaraloz.

L’organització ha previst una edició amb activitats de caràcter en línia i semipresencial, que s’adaptaran a l’evolució de la pandèmia, amb una gala d’entrega de premis virtual que es celebrarà el proper mes de desembre.

El XIII Certamen de Curtmetratges de Bujaraloz ha tornat a registrar un nou èxit de participació amb més de 500 treballs a concurs, que durant aquestes setmanes està valorant el jurat. Els organitzadors, l’associació “monegrinos Amics de l’Setè Art”, tot i la situació inèdita que està provocant la pandèmia, ha decidit seguir endavant amb una nova edició, sempre complint la normativa sanitària, i adaptant la programació a les circumstàncies excepcionals.

En aquest sentit, la directora de l’Certamen, Gemma Enfedaque Rozas, ha declarat que “ara més que mai creiem que tenim el deure de donar suport a la cultura i posar el nostre granet de sorra des de les nostres possibilitats”. També ha volgut agrair la seva participació a totes les persones que han decidit presentar-se a el concurs en aquesta edició, “que serà molt diferent a les que s’han realitzat fins ara, però en la que seguirem posant tota la nostra il·lusió com cada any “.

El lliurament de premis serà en format virtual i en ella participaran els guanyadors de la present edició, al costat d’aquelles persones que, des del primer moment, han estat donant suport a aquesta iniciativa cultural. “La resta d’activitats està previst que siguin presencials, però no concentrades en tres dies, com era habitual, sinó que la programació es dilatarà en el temps i s’anirà adaptant segons ho permeti la situació de pandèmia”, ha informat Enfedaque, que ha avançat que durant el proper mes de desembre es duran a terme les exposicions previstes i les projeccions es realitzaran en diferents sessions, “amb la finalitat que els veïns i veïnes de Bujaraloz puguin seguir gaudint dels curtmetratges, sempre complint les mesures sanitàries de seguretat i prevenció establertes “.

Els més de 500 curtmetratges, tràilers i guions competiran per la “Rosa dels Monegros”. Guardó que rebran les millors obres en les categories de curtmetratge nacional de ficció, aragonès, animació, local; així com, premi a la millor interpretació, millor tràiler cinematogràfic nacional i l’especial de el públic. Al llarg dels seus tretze edicions, el certamen ha rebut més de 5.000 treballs.

Des de la primera edició en què van competir set curtmetratges fins a l’actual, amb més de 500 a concurs, s’ha recorregut un llarg camí, fruit de l’esforç de tot un poble, Bujaraloz, que aposta per fomentar el cinema en el medi rural. I és que, al llarg dels seus més de deu anys de trajectòria, aquest certamen ha aconseguit diferents fites. Entre ells, ha aconseguit el rècord de convertir-se en el festival més jove amb menys pressupost i més participació de tot Espanya.

A més, el festival compta amb la figura de padrina o padrí que fa costat a el certamen i a la qual se li ret un homenatge. Aquesta figura ha recaigut en actrius i actors com Luisa Gavasa, Itziar Miranda, María José Moreno, Carlos Iglesias, Laura Gómez Lacueva, Elena Furiase, Juli Fàbregas, Antonio Dechen, Ignacio Estaregui i Andrea de el Riu en la passada edició, que també va comptar amb la presència de la directora i actriu Nata Moreno, qui va rebre el premi “a Monegros es roda”, per la seva obra ‘Ara Malikian, una vida entre les cordes’ rodada en part a les salades de Bujaraloz i que, després del guardó monegrino, rebre importants premis com el Goya a la millor pel·lícula documental o el millor llargmetratge documental en els premis Forqué, entre d’altres.