Taxi a Gibraltar

About This Project

Sinopsi

Dos homes desesperats emprenen un boig viatge a Gibraltar. Lleó (Dani Rovira) és un taxista assetjat pels deutes i enfadat amb el sistema i el món en general i Diego (Joaquín Furriel) és un argentí tan encantador com entabanador que acaba de sortir de la presó. En el camí, es creuaran amb Sandra (Ingrid García Jonsson), una esbojarrada jove que està espantada de l’horror de vida que porta. Tres persones sense rumb que s’embarcaran en la major aventura de les seves vides: trobar el carregament d’or perdut en els túnels del penyal de Gibraltar. Una aventura en què els tres protagonistes descobriran els veritables valors de la vida.

Aquesta buddy movie està dirigida per l’argentí Alejo Plah (Sexe fàcil, pel·lícules tristes). El repartiment del film està protagonitzat per Dani Rovira (Miamor perdut), Joaquín Furriel (L’arbre de la sang) i Ingrid García Jonsson (Ana de dia).

Repartiment
Director Alejo Flah
Guionistes Alejo Flah / Fernando Navarro
Música Andrés Calamaro
Fotografía Gris Jordana
Productores Ikiru Films / Atresmedia Cinema / La Terraza Films / Sacromonte Films / AZ Films
Actors de veu Dani Rovira, Joaquín Furriel, Ingrid García Jonsson, Mona Martínez,José Manuel Poga, José Troncoso
Dades de Producció:
Títol Original Taxi a Gibraltar
Any: 2019
País: España
Gènere: Comèdia
Galeria
Crítiques

Juan Pando, FOTOGRAMAS
“El punt d’arrencada de Taxi a Gibraltar és brillant i el seu plantejament, sobre el paper, digne d’una commedia all’italiana o a l’anglesa. Brilla i sosté la pel·lícula l’argentí Joaquín Furriel amb la seva magistral caricatura del porteño trampós. Aquesta font de comicitat, unida als embolics de l’spanglish dels gibraltarenys recorden la línia inaugurada per Vuit cognoms bascos. Es recorre a un humor menys absurd del que sol ser tònica en l’actual comèdia espanyola, encara que, com en l’última tendència d’aquesta, incorpora amb naturalitat temes d’actualitat, com el conflicte taxi i VTC o les hipoteques en iens.”

Rubén Romero, CINEMANÍA
“El film té un inici interessant: el còmic torna a interpretar a un home comú, encara que dóna un cop de volant a la seva aura romàntica i mica beneita per mostrar-se més cremat que un tub d’escapament: taxista de professió, li ofeguen les “escarabats” de les VTC i les seves ampolles d’aigua, i li escanya la hipoteca, amb l’afegit d’una futura paternitat. Un bonic retrat d’aquesta Espanya que deien que havia sortit de la crisi, i que -ho veiem cada dia a les carrers-, cada vegada està més enfonsada en ella. Aquest és el gran encert del film: la denúncia d’uns perdedors que no veuen on queda això de “la recuperació” al mapa. En fer-ho, el film dialoga molt encertadament. El problema és que al maleter d’aquest Taxi a Gibraltar també intenten ficar una comèdia romàntica, un relat episòdic i fins a una d’aventures i misteri. I clar, el vehicle avança amb dificultat i a estones derrapa en les corbes per l’excés de pes.”

Beatriz Martínez, EL PERIODICO
“El director compon un divertit recorregut per les carreteres espanyoles fins a arribar al territori gibraltareny on es barreja la realitat política del ‘bréxit’, els acudits lingüístics i una trama d’aventures pels túnels del penyal a la recerca d’un suposat tresor. Una pel·lícula picaresca àgil i trotadora que utilitza la caricatura per extreure’n humor costumista i canalla.”

Marta Medina, EL CONFIDENCIAL
“’Taxi a Gibraltar’ és una comèdia romàntica -més o menys- amb una traca final d’acció, persecucions i trets. Però aquesta vegada Dani Rovira canvia a Clara Lago per el de Buenos Aires Joaquín Furriel com a parella antagònica en aquesta ‘buddy movie’ sobre un taxista espanyol iracund i parc en paraules (Rovira) i un estafador de pa sucat amb oli argentí. Rovira representa el mascle ibèric, a l’home rude i pla, davant del prototip de galant llatí afalagador de Furriel: un altre dels gags recurrents és la profunda irritació que sent el taxista cada vegada que una dona sucumbeix a l’accent melós de l’estafador.”

 

 

Category

Pel-licules