Qui som

Ikiru Films

Ikiru Films

Ikiru Films, S.L. va ser fundada al maig del 2004 per Edmon Roch, que compta amb una destacada trajectòria com a Productor per a companyies internacionals. La seva col·laboració amb Whit Stillman (BARCELONATHE LAST DAYS OF DISCO), que va començar el 1993, li va proporcionar notorietat internacional. El 2006, Ikiru Films va incorporar a Victoria Borrás, una de les productores més prestigioses i reconegudes de Barcelona.

Després d’exercir com a Productora Delegada d’EL PERFUM. HISTÒRIA D’UN ASSASSÍ de Tom Twyker (2006), Ikiru Films ha produït LA LLUNA EN UN COVE de Grojo (2007), i GARBO. L’ESPIA d’Edmon Roch (2009), guanyadora del Goya al Millor Documental, el Gaudí al Millor Documental i Millor Guió, i el Giraldillo d’Or a la Millor Pel·lícula Documental Europea. Ha produït també LOPE d’Andrucha Waddignton (2010), juntament amb El Toro Pictures, A3 Films i Conspiraçao Filmes, que va participar en la Secció Oficial dels Festivals de Venècia i Toronto, i va ser pre-seleccionada per als Òscars en representació d’Espanya.

Ikiru Films també ha coproduït, juntament amb Ménage Atroz i Mod Producciones BIUTIFUL, d’Alejandro González Iñárritu (2010), amb la qual Javier Bardem va rebre el Premi al Millor Actor al Festival de Cannes i POPE JOAN, de Sönke Wortmann (2009), juntament amb Constantin Film i Medusa Film. Ha produït BRUC, de Daniel Benmayor (2010), PROMOCIÓ FANTASMA, de Javier Ruiz Caldera (2012), la pel·lícula d’animació en 3D d’Enrique Gato, LES AVENTURES DE TADEU JONES (2012), coproduïda juntament amb El Toro Pictures, Lightbox Entertainment, Telefonica Producciones i Telecinco Cinema, el thriller de Patxi Amezcua, SÉPTIMO (2013), amb El Toro Pictures, Telecinco Cinema, K&S Films i Cepa Audiovisual i EL NIÑO (2014), el llargmetratge d’acció de Daniel Monzón, coproduït amb amb Telecinco Cinema, Vaca Films i La Ferme Productions.

Al 2016 i seguint al terreny de l’animació, Ikiru Films també va produir ATRAPA LA BANDERA, d’Enrique Gato, que va aconseguir el Premi Goya a la Millor Pel·lícula d’Animación. A l’agost de 2017, Ikiru Films va estrenar la segona part de Tadeu, TADEU JONES 2. EL SECRET DEL REI MIDAS, un altre èxit de taquilla amb més de tres milions d’espectadors, convertint-se així en el film espanyol més vist de 2017.

Al 2018, Ikiru Films inaugurà l’any amb l’estrena d’EL CUADERNO DE SARA, d’en Norberto López Amado, amb la Belén Rueda com a protagonista. A l’agost del mateix any, amb la ferma voluntat d’impulsar als nous talents, va estrenar EL PACTE, el primer llargmetratge d’en David Victori, protagonitzat per Belén Rueda i Darío Grandinetti. A finals d’agost s’estrena YUCATÁN dirigida per Daniel Monzón, amb Luis Tosar, Rodrigo de la Serna, Joan Pera i Stephanie Cayo.

Es troben en post-producció el documental SAN MAO I L’OMBRA DE L’OLIVERA, dirigit per Marta Arribas i Ana Pérez; STAFF ONLY, de Neus Ballús, amb Sergi López com protagonista; i TAXI A GIBRALTAR, d’Alejo Flah, protagonitzada per Dani Rovira i Joaquín Furriel.  També es troben immersos en les feines de pre-producció d’UN MUNDO PROHIBIDO, de Salvador Calvo, protagonitzada per Luis Tosar i Anna Castillo.

Ikiru Films ha ofert també, serveis de producció per als rodatges a Espanya de KAROL, UN PAPA RIMASTO UOMO, de Giacomo Battitato (2006), CAROLINA E LE SUE FIGLIE, de Luigi Parisi (2006), MIRAI YOSOUZU, de Hiroshi Chono (2007), PARTIR, de Catherine Corsini (2009), GOMORRA, de Stefano Sollima (2013) i ha coproduït amb Formato Producciones les TV-Movies de Breogán Riveiro TORNAR A CASA (2009) i LA SÍNDROME CACARECO (2010).

Edmon Roch

Edmon Roch és periodista i llicenciat en Història de l’Art. Ha escrit, dirigit i produït cinc curtmetratges, entre els quals destaca el multipremiat “Blood” (1994). El seu primer llargmetratge com a director, “Garbo, l’home que va salvar el món”, un documental creatiu que també va escriure i va produir, va obtenir un èxit insòlit a Espanya. Va guanyar el Premi Goya a la Millor Documental, dos Premis Gaudí a l’Millor Documental i Millor Guió i el Giraldillo d’Or a l’Millor Documental Europeu 2009. La pel·lícula va ser votada com una de les millors pel·lícules de l’any 2009, tant pels crítics com pel públic espanyol i segons la revista Variety, va ser “el documental més sonat dels últims anys”.

Com a escriptor, a més del seu treball com a crític de cinema per a diverses publicacions, ha escrit diversos guions, incloent el premiat migmetratge “Away from the Flock”, sobre l’artista britànic Damien Hirst (1994), “Tic Tac”, de Rosa Vergés ( 1997), “Smalls”, per Immi Pictures (1998), i “Mia Sarah”, de Gustavo Ron (2006). També és autor de el llibre “Pel·lícules Clau de l’Cinema Bèl·lic” (Ed. Ma Non Troppo, 2008).

Però potser la seva faceta més coneguda sigui la de Productor, amb una trajectòria destacada que inclou: “Barcelona”, de Whit Stillman (1994), “L’Efecte Papallona”, de Fernando Colomo, (1995), “Set Anys al Tibet” , de Jean-Jaques Annaud (1997), en la qual va exercir com a Director de Producció i “The Last Days of Disc”, de Whit Stillman (1998). Va ser també el director de Producció i Productor Delegat de la primera i tercer lliurament de “Les Maletes D’Tulse Luper”, de Peter Greenaway (2002/04).
Ja amb la seva companyia, Ikiru Films, Edmon Roch ha estat el Productor Delegat d ‘ “El perfum. Història d’un assassí”, de Tom Tykwer (2006) i Productor i Productor Executiu de “La lluna en ampolla”, de Grojo (2007) . És coproductor de “Biutiful”, d’Alejandro González Iñárritu (2010) i de “Pope Joan”, de Sönke Wortmann (2009), i ha produït “Garbo” (2009), “Lope”, d’Andrucha Waddington (2010), ” Bruc “, de Daniel Benmayor (2010),” Promoció Fantasma “, de Javier Ruiz Caldera (2012),” Les Aventures de Tadeo Jones “, d’Enrique Gato (2012),” Setè “, de Patxi Amezcua (2013),” el Nen “, de Daniel Monzón (2014),” Atrapa la Bandera “, d’Enrique Gato (2015),” Tadeo Jones 2. el secret de l’Rei Mides “, d’Enrique Gato (2017),” el Quadern de Sara “, de Norberto López Amado (2018), “El Pacte”, de David Victori (2018), “Yucatán”, de Daniel Monzón (2018), “Taxi a Gibraltar”, de Alejo Flah (2019), “El viatge de Marta ( staff Only) “, de Neus Ballús (2019),” Adu “, de Salvador Calvo (2020), el llargmetratge documental,” Sanmao: la núvia de l’desert “, de Marta Arribas i Ana Pérez (2020),” Malnazidos “, de Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro i “Les lleis de la Frontera”, de Daniel Monzón (2021), basada en la novel·la de Javier Cercas.

Ara mateix a més, Edmon Roch es troba produint la tercera part de Tadeo, “Tadeo Jones 3. La maledicció de la mòmia”, d’Enrique Gato i rodant “A Man of Action” de Javier Ruiz Caldera. També està immers en la post producció de “La casa entre els cactus”, de Carlota González-Adrio i de “La nena de la comunió”, de Victor García.

A més de produir, Edmon Roch ha exercit com a Director de Producció en diversos dels seus llargmetratges. Destaquen sobretot, “L’Efecte Papallona”, de Fernando Colomo, “Set Anys al Tibet”, de Jean-Jaques Annaud, “Les Maletes de Tulse Luper”, de Peter Greenaway, “Lope”, d’Andrucha Waddington, “El nen “, de Daniel Monzón, amb el qual a més va aconseguir el Premi Goya i el Premi Gaudí a la Millor Direcció de Producció,” el Quadern de Sara López Amado i “Yucatán”, de Daniel Monzón.