Blog

LA PEL·LÍCULA “LAS LEYES DE LA FRONTERA”, LA NOVEL·LA DE JAVIER CERCAS SERÀ ADAPTADA AL CINEMA PEL PRODUCTOR EDMON ROCH

  |   Notícies   |  

Font: http://www.elblogdecineespanol.com/

Us informem que la novel·la “Las Leyes de la Frontera”, escrita per Javier Cercas, serà adaptada al cinema pel productor Edmon Roch ( “El niño”, “ADU”), que, lògicament, ja té els drets de la mateixa per fer un retrat de la Girona ‘quinqui’ de la Transició que estarà protagonitzat per tres joves que es dediquen a robar a les urbanitzacions de la Costa Brava. Serà la tercera vegada que una novel·la de Cercas arriba a el cinema després de “Soldados de Salamina”, de David Trueba; i “El Autor”, de Manuel Martín Conca, que adaptava la seva obra “El mòbil”. Es tracta d’una producció d’Ikiru Films i La Terraza Films de 5,7 milions d’euros de pressupost que acaba d’aconseguir 360.000 en els ajuts ICEC.

Estem esperant aconseguir més informació sobre aquesta pel·lícula, que creiem encara no ha començat a rodar-se, de manera que mentrestant us deixem amb la sinopsis de la novel·la que adapta:

En l’estiu de 1978, quan Espanya no ha sortit encara del franquisme i no acaba d’entrar a la democràcia i les fronteres socials i morals semblen més poroses que mai, un adolescent anomenat Ignacio Cañas coneix per casualitat a Zarco i a Tere, dos delinqüents de la seva edat, aquesta trobada canviarà per sempre la seva vida. Trenta anys més tard, un escriptor rep l’encàrrec d’escriure un llibre sobre el Zarco, convertit per llavors en un mite de la delinqüència juvenil de la Transició, però el que l’escriptor acaba trobant no és la veritat concreta del Zarco, sinó una veritat imprevista i universal, que ens incumbeix a tots. Així, a través d’un relat que no concedeix un instant de treva, amagant la seva extraordinària complexitat sota una superfície transparent, la novel·la esdevé una apassionada indagació sobre els límits de la nostra llibertat, sobre les motivacions inescrutables dels nostres actes i sobre la naturalesa inaprehensible de la veritat.