Blog

Les lleis de la frontera, de Daniel Monzón.

  |   Notícies   |  

El rodatge ha arrencat aquest 27 d’agost i és una producció d’Ikiru Films, La Terrassa Films, Atresmedia Cinema i Les lleis de la Frontera AIE.

Estiu de l’78. Ignacio Cañas és un estudiant introvertit i una mica inadaptat, té disset anys, viu a Girona i a el conèixer a Zarco ia la Tere, dos joves delinqüents de barri xinès de la ciutat, es veu immers en una cursa imparable de furts, robatoris i atracaments durant tot l’estiu. Tot això li canviarà la vida per sempre.

Les lleis de la Frontera és la història de l’estiu en què Ignasi es va fer gran, transgredint constantment la frontera entre dos mons, creuant la línia que hi ha entre el bé i el mal, la justícia i la injustícia.

El director Daniel Monzón (Yucatán, El nen, Celda 211) fa realitat aquesta història a ‘Les lleis de la Frontera’, adaptació de la novel·la de l’escriptor Javier Cercas, guanyador de el Premi Planeta 2019. Una producció d’Ikiru Films, La Terrassa Films , Atresmedia Cinema i Les lleis de la Frontera AIE, on Warner Bros Pictures Espanya, serà l’encarregada de distribuir la pel·lícula en sales espanyoles el 2021.

“El somni d’un director a l’hora de l’elecció d’actors és trobar algú que, més que interpretar un paper, sigui directament el personatge. Tant Marc, com Begoña com Chechu semblen haver nascut per ser Nacho, Tere i el Zarco. Marc Ruíz posseeix la combinació perfecta de vulnerabilitat, sensibilitat i enteresa per encarnar Nacho. Al seu costat, la rotunda bellesa d’aire racial i la personalitat arrasadora de Begoña Vargas, semblen ser la materialització directa de la inoblidable Tere descrita en les pàgines de el llibre. Per tancar el triangle, el carisma, la veu trencada, la penetrant mirada i enèrgica presència de Chechu Salgado són les de l’Zarco en estat pur. ” assegura Daniel Monzón.

El guió de la pel·lícula el signen Jorge Guerricaechevarría, al costat de Montsó, que
repeteixen tàndem després de treballar junts en la 211, El Nen, i la recent Yucatán. El rodatge d’aquesta producció s’estendrà durant 9 setmanes i es rodarà íntegrament en localitats de Catalunya com Girona, Manresa, Montblanc i Costa de Garraf entre d’altres. Unes localitzacions perfectes per al film.

Per interpretar a el trio protagonista s’ha comptat amb tres dels actors amb més projecció de l’panorama actual: Marcos Ruiz, (Cosins, L’Home de les mil cares, Futbolísimos) interpreta Nacho; Begoña Vargas, (Malasaña 32, L’altra mirada, Alta Mar) a la pell de la Tere; i Chechu Salgado (Fariña, Monteperdido, Pàtria) serà Zarco.

Fotògraf: Lander Larrañaga

Sens dubte, una nova oportunitat de poder gaudir de l’univers de Daniel Monzón, on segur ens tornarà a conquerir amb un altre projecte únic.