Blog

‘Sanmao: la núvia de l’desert’: seguint els passos de la llegenda xinesa de Sàhara

  |   Notícies   |  

Font: www.elperiodico.com

Magnífic i equilibrat documental que rastreja la vida d’una icona de llibertat per a la joventut xinesa dels anys setanta.

Va ser viatgera, escriptora, guionista i una icona de llibertat per a la joventut xinesa dels anys setanta quan es va publicar la seva obra més cèlebre, ‘Diaris de Sàhara’. Es va casar amb un espanyol, va conèixer la fama i va morir penjada en un hospital vint dies després que tot l’equip de ‘Xarxa dust’ guanyés en els Golden Horse menys ella. La vida d’Sanmao (pseudònim de Cheng Ping, encara que també se la coneixia com Echo) és sens dubte de pel·lícula. La seva infància durant la diàspora i exili a Taiwan, el seu esperit modern per a l’època, les seves tendències suïcides, el seu romanticisme exacerbat i la seva capacitat per connectar amb els lectors la converteixen en carn de biopic.

De moment, Marta Arribas i Ana Pérez de la Font ens acosten a la seva figura a través d’aquest magnífic i equilibrat documental que rastreja els seus passos i evidencia les seves llums i les seves ombres a través de diferents nivells de narració en què conviuen la recreació animada del seu alter ego, la lectura dels seus escrits, les declaracions dels seus cercles pròxims, imatges d’arxiu de l’època i el fil conductor de fotogrames pertanyents a pel·lícules xineses que d’alguna manera contenen la seva història, com les coetànies ‘Gone with de cloud’ , ‘Cloud of Romance’ o la ja mítica ‘Xarxa dust’.