Blog

‘Tadeo Jones 3: La tabla maragda’ va ser la pel·lícula amb millors resultats al mercat internacional durant 2022

  |   Notícies   |  
Font: www.audiovisual451.com

 

Tadeo Jones 3: La tabla maragda‘, dirigida per Enrique Gato, va ser la producció espanyola que va aconseguir millors resultats al mercat internacional durant el 2022. El film d’animació va comptabilitzar en un total de 48 territoris més de 20,8 milions d’euros a els cinemes, segons dades facilitades per Comscore [Link https://www.comscore.com/esl/].

Produïda per Ikiru Films, Telecinc Cinema, Lightbox Animation Studios, Anangu Grup i La Tadepel·lícula A.I.E., la pel·lícula ha estat distribuïda a nivell internacional de Paramount Pictures International. El film compta a més amb la participació de Mediaset Espanya, Movistar Plus+, Mogambo, Crea SGR i Mediterrani Mediaset España Group i la distribució a Espanya va anar a càrrec de Paramount Pictures Spain, que el va estrenar el 26 d’agost passat.

A aquests 20,8 milions d’euros del mercat internacional cal sumar els més d’11,8 milions d’euros i dos milions d’espectadors obtinguts a Espanya, dades que la van situar com la segona pel·lícula espanyola més taquillera del 2022 i va ser setena al rànquing general incloent també els films estrangers.