Blog

  |   Notícies   |  
Font: www.audiovisual451.com

Acaba de finalitzar el rodatge de Vall d’ombres, de Salvador Calvo (Adú). La pel·lícula és una producció de Javier Ugarte (La Terrassa Films), Jaime Ortiz d’Artiñano (Atresmedia Cine), Edmon Roch (Ikiru Films) i El Regne de Zanskar AIE.

Miguel Herrán (“Model 77”) dóna vida al protagonista d’aquesta història de supervivència. Completen el repartiment del film Susana Abaitua, Iván Renedo, Alexandra Masangkay, amb Stanzin Gombo i Morup Namgyal.

Amb un pressupost de més de sis milions d’euros, ‘Vall d’ombres’ va rebre 1,2 milions d’euros en el segon procediment de les ajudes generals de l’ICAA de l’any 2022. La distribució de la pel·lícula anirà a càrrec de Buena Vista International ( The Walt Disney Company).

Sobre aquest thriller ple d’aventura que té com a escenari els paisatges de la vall de l’Himàlaia a l’Índia, el director Salvador Calvo comenta: “Valle de Sombras”, és sens dubte el projecte més ambiciós de la meva carrera, no només per la seva temàtica sinó per la complexitat tècnica. Moltes han estat les seves complicacions i reptes logístics a nivell de producció: permisos complicats al vesper burocràtic indi, canvis meteorològics que feien girar el pla de rodatge contínuament, nevades i allaus que tancaven accessos i obligaven a variar les rutes, l’elevada altitud, la duresa de les condicions atmosfèriques …etc. Tot i així, hem aconseguit gràcies a un equip, gran en l’àmbit professional però també en el personal que ha superat obstacles gràcies al seu amor per aquesta professió i per aquesta història. Vull destacar aquí el lliurament del nostre protagonista Miguel Herrán, que ha estirat la pel·lícula del primer a l’últim fotograma amb la mateixa energia i il·lusió».

Sinopsi

Serralada de l’Himàlaia, any 1999. Quique, Clara i el petit Lucas, gaudeixen de les seves primeres vacances junts al nord de l’Índia. Una nit, dormint al ras durant una tempesta, pateixen un brutal atac per uns bandits. Hores després, Quique és rescatat per un nadiu i traslladat a un remot llogaret aïllat a les muntanyes. Allí, incomunicat i sense possibilitat de tornar a la civilització, roman fins a l’arribada de l’hivern, que permet la formació de l’única via de sortida del llogaret: el riu gelat. El camí de tornada, ple de perills, en companyia de diversos nens del llogaret, posarà a prova tot el que Quique ha après durant la seva estada al cor de l’Himàlaia.