Blog

‘Saben aquell’, la nova pel·lícula de David Trueba sobre els primers anys del popular humorista Eugenio

  |   Notícies   |  

Protagonitzada pels guanyadors del Goya David Verdaguer, com el carismàtic còmic, i Carolina Yuste com a primera dona, Conchita.

‘Saben aquell’, de David Trueba, que compta els primers anys de carrera de l’humorista Eugenio, acaba de finalitzar el rodatge. El llargmetratge se situa a la Barcelona dels anys 60-70 i és David Verdaguer qui es fica a la pell d?un còmic únic, referent màxim de l?humor per a tota una generació. Carolina Yuste interpreta Conchita, la primera dona d’Eugenio.

Warner Bros Pictures presenta una producció d’Ikiru Films, Atresmedia Cine i La Terraza Films, amb la participació d’Atresmedia, Movistar+, HBO Max i Televisió de Catalunya, amb el suport de l’ICEC.

David Trueba dirigeix ​​”Saben Aquell” a partir d’un guió del mateix David Trueba i Albert Espinosa basat en els llibres “Eugenio” i “Saben aquell que diu” de Gerard Jofra, fill del popular humorista. La pel·lícula compta amb música d’Andrea Motis, que ha adaptat els temes que interpreten Carolina Yuste i David Verdaguer al film. Completen el repartiment Pedro Casablanc, Marina Salas i Ramon Fontserè juntament amb diversos personatges que formaven part de l’entorn professional d’Eugenio i que s’interpreten a ells mateixos.

Sinopsi

Barcelona, ​​finals dels 60. Eugenio Jofra, un jove joier, coneix Conchita en un autobús de línia. El fletxat és instantani i tots dos comencen la història d’amor de les seves vides. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per acompanyar Conchita en la seva carrera musical, per a la qual cosa haurà de lluitar contra la por escènica. Comença així la carrera musical dels dos.

Quan Conchita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, ​​convenç Eugenio que dugui les actuacions a terme tot sol. Quan torna, Eugenio ha esdevingut un fenomen de l’humor underground de la ciutat. A poc a poc, entre tots dos aniran construint el personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, les cigarretes i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure’s amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb ‘Saben aquell…’