Blog

MARIPOSES NEGRES’ llargmetratge d’animació de David Baute seleccionat a competició al Festival Internacional de Cinema d’Animació d’Annecy

  |   Notícies   |  

‘MARIPOSES NEGRES’, llargmetratge d’animació de DAVID BAUTE, competirà a la Secció Oficial Contrechamp del prestigiós Festival Internacional de Cinema d’Animació d’ANNECY.

 

Es tracta d’una aposta cinematogràfica ambiciosa, inspirada per dones reals, que ens proposa un viatge des de l’Àfrica, el Carib i l’Àsia cap a un futur incert per a la humanitat. Tot això mitjançant una animació exquisida.

 

Després del seu pas pels prestigiosos mercats de MIFA, Impact Day, MIA-Market Animació, Finestra Sud i Animac, i després d’un procés de més de vuit anys, ‘MARIPOSAS NEGRAS’ ha estat seleccionada pel prestigiós Festival Internacional de Cinema d’Animació de Annecy, considerat el més important del món de l’animació, a la Secció Oficial a Competició Contrechamp. El Festival tindrà lloc entre el 9 i el 15 de juny, i ‘MARIPOSAS NEGRAS’ ha resultat escollida entre les més de 3.400 pel·lícules rebudes aquesta edició des de 108 països diferents.

Es tracta d’una aposta cinematogràfica ambiciosa, inspirada per dones reals, que ens proposa un viatge des de l’Àfrica, el Carib i l’Àsia cap a un futur incert per a tota la humanitat.

El cineasta David Baute reconeix que: “Des del començament de la meva carrera sempre he vinculat la meva producció artística a temàtiques socials com la migració, el medi ambient o les vides de dones infrarepresentades. ‘MARIPOSES NEGRES’ conjuga aquestes tres motivacions amb la intenció d’agitar la consciència de l’espectador, a través de l’empatia i la reflexió”. I continua denunciant que “els “migrants mediambientals” o “refugiats climàtics” augmenten any a any, sense ser reconeguts internacionalment”.

El canvi climàtic impacta a les vides de Tanit, Valeria i Shaila, tres dones de punts molt diferents del planeta però amb alguna cosa en comú: totes tres ho perden tot per l’efecte de l’escalfament global i es veuen forçades a migrar.

“Tanit, Shaila i Valeria són dones que lluiten per mantenir la seva identitat, per no desaparèixer a la gesta migratòria a causa del canvi climàtic que els ha pres les seves arrels i referències”, explica Baute. “La seva batalla principal és la de no perdre la veu, poder explicar els seus testimonis. Són dones desdibuixades que pugnen per no fondre’s amb l’entorn gris que les rebutja. Però ‘MARIPOSES NEGRES’ no és només les seves històries, sinó la crònica d’un fosc capítol del nostre planeta, assotat per una veritat incòmoda i urgent”.

Edmon Roch, productor de ‘MARIPOSES NEGRES’, confessa que: “Des que David Baute em va contactar el febrer del 2016, vaig saber que aquesta era una pel·lícula necessària. El Banc Mundial projecta que el canvi climàtic farà que 216 milions de persones hagin abandonat els seus llars el 2050 a Amèrica Llatina, Àfrica i el sud d’Àsia. La majoria provenen de regions que han contribuït poc a l’escalfament global; sense existir la figura del refugiat climàtic. Narram les experiències dels qui en pateixen les conseqüències, la lluita per no desaparèixer malgrat que els seus llocs d’origen ja no existeixin, i ho fem amb una animació exquisida, com un conte universal per arribar a joves i adults de totes les edats”.

Entre l’equip creatiu de ‘MARIPOSES NEGRES’ destaca Pepe Sánchez com a Dissenyador de Producció i Director d’Animació, María Pulido com a Directora d’Art i Fotografia, el compositor de la Banda Sonora original Diego Navarro, la guionista Yaiza Berrocal, o el disseny de so d’Oriol Tarragó.

MARIPOSES NEGRES‘ és una producció de Tinglado Film, Ikiru Films, Anangu Grup i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA en coproducció amb Tunche Films (Panamà), i amb la participació de TVPC, 3CAT i Mogambo, amb el finançament de l’ICAA i amb el suport d‘ICEC, Govern de Canàries i Cabildo Insular de Tenerife.