Blog

La segona part de Tadeo Jones arribarà el 2016

  |   Notícies   |  

El productor Edmon Roch, responsable d’una de les empreses que estan darrere de Les aventures de Tadeo Jones, Ikiru Films, va explicar a l’opinió de tenerife que, després de la bona experiència del rodatge a Gran Canària del Nen, que també va produir, es han decidit per apostar per les Illes per aconseguir projectes més ambiciosos mitjançant els incentius fiscals que gaudeix la comunitat autònoma. Així, 4cats serà la nova companyia, integrada per Roch, Enrique Gato -director de la saga Tadeo Jones i Atrapa la bandera- i els altres dos productors independents de Tadeo, que s’instal·larà a Tenerife per donar vida a aquestes pel·lícules.

“Hem tingut moltes ofertes per deslocalitzar la producció d’Espanya i portar-la a Àsia, el Pakistan o L’Índia”, explica Roch, que al final va apostar per les Canàries. “Creiem que aquí hi ha un potencial enorme, no només per la logística de professionals i localitzacions, que permet que els rodatges siguin una delícia, sinó perquè hi ha una gran tradició d’animació sobretot a Tenerife, així que no comencem de zero”, analitza el professional, l’equip ja està en converses amb la granja de render i el superordinador que hi ha a l’illa.

“A més, nosaltres vam tenir la sort de crear un equip espanyol meravellós liderat per Enrique Gato”, assegura. “Anem a muntar un centre de producció des de Tenerife, on tindrem l’avantatge que està a 2 hores 45 minuts de vol i les persones de Madrid pot venir aquí i viceversa, així que pot haver-hi un dia a dia com si fos el veí de al costat sense perdre la producció des de Madrid “, explica.

La política d’incentius fiscals per al cinema a Canàries “fa que puguem tenir projectes més ambiciosos si tenim el certificat d’obra canària que si ens quedem a casa”. “Es tracta d’apostar per algú que aposta pel cinema perquè seria absurd no correspondre amb la gratitud de poder treballar junts en alguna cosa millor”, reconeix el productor d’El Perfum.

És la primera vegada que una pel·lícula d’animació es beneficia de la situació fiscal de les Illes, cosa que no va ser fàcil de constatar que es podia fer a nivell legal. En aquesta tasca ha ajudat Mario González, advocat d’Icod dels Vins, que assessora 4cats. “És un orgull que vinguin a fer les seves pel·lícules aquí i comptin amb els nostres professionals”, assegura González.

La decisió d’aquests productors generarà molts llocs de treball en un sector que amb prou feines té sortides a l’illa. “Vam posar un anunci per reclutar tècnics i ens van arribar centenars de currículums de persones perfectament qualificades per fer els treballs que requeríem i va ser una satisfacció “, explica Roch, que no descartava haver d’impartir formació. “Va ser una sorpresa molt agradable veure que hi ha gent que s’uneixi al nostre nosaltres com un equip, no un afegit”, declara.

Roch explica que les pel·lícules d’animació triguen 4 anys “des que comences amb la pantalla en blanc fins que les acabes”.

Al 45 aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna, a Atrapa la bandera s’inicia una nova missió: rescatar la bandera que els astronautes van deixar el 1969 al satèl·lit. Aquesta pel·lícula gairebé acabada s’estrenarà a finals d’agost de 2015. “Tenim la sort d’haver interessat a la Paramount Pictures per assegurar la distribució mundial de les dues pel·lícules, cosa que és inèdita i que no havia passat en una fase tan avançada en cap projecte del cinema espanyol “, determina el productor que també compta de nou amb Telecinco Cinema i Telefónica Studios. Els americans en ells per l’èxit de Tadeo a Espanya -la més taquillera de 2012-, la Xina i Corea del Sud.

Les Aventures de Tadeo Jones 2 està en preproducció. “Als fans els dic que estarà a punt per Nadal de 2016 i que l’espera valdrà la pena”, comenta Roch, segur de superar la primera part

Post A Comment