Blog

Edmon Roch: “Tadeu Jones 2 és molt divertida i molt fresca i estem molt il·lusionats”

  |   Notícies, Tadeo Jones 2   |  

ACN Barcelona.-El productor gironí i fundador de Ikiru Films, Edmon Roch, ha assegurat que la segona part de les aventures de Tadeu Jones, que arriben aquest divendres al cinema, “és molt divertida i molt fresca” i estan “molt il·lusionats” amb la seva estrena. El film d’animació ‘Tadeu Jones 2. El secret del rei Mides’ dirigida per Enrique Gato i David Alonso compta com ja va passar en la primera pel·lícula amb una part de producció catalana amb Ikiru Films. “Ens ha portat un treball molt llarg i un llarg camí per arribar fins aquí i esperem que agradi”, ha manifestat Roch en declaracions a l’ACN. Per altra banda, Roch s’ha referit a la situació de la producció de cinema en llengua catalana i ha afirmat que “produir cinema en català és un exercici de risc molt alt quan fas cinema ambiciós”.

En aquesta nova pel·lícula d’animació, Tadeu Jones viatja fins a Las Vegas per assistir a la presentació de l’últim descobriment de l’arqueòloga Sara Lavroff: el papir que demostra l’existència del Collar de Mides, el mític rei que convertia en or tot allò que tocava. La situació però empitjorarà quan un malvat segresta la Sara per poder trobar el talismà i aconseguir grans riqueses. Junt amb els seus amics, el lloro Belzoni i el seu gos Jeff, Tadeu tindrà que fer ús del seu ingeni para rescatar la Sara en un viatge per mig món. Roch ha recalcat que el film els ha portat un treball de tres anys i mig i la van arrancar quan van acabar de ‘Atrapa la bandera’. El productor ha explicat que la pel·lícula és una “continuació” de les aventures del personatge del Tadeu amb la Sara amb personatges nous i altres que repeteixen. “És molt divertida i molt fresca i estem molt il·lusionats”, ha indicat. Rodatge en catalàPer altra banda, el productor s’ha referit a la situació de la producció de cinema en català. “M’agradaria més rodar grans pel·lícules en català i a vegades per limitacions de finançament les he de rodar en altres llengües, en castellà o en anglès”. Segons Roch, “existeix una possibilitat d’arribar al mercat, però no tenim una potència alhora de produir històries en català que siguin atractives pel gran públic a Catalunya”. En aquest sentit, ha apuntat que “no és tan un tema ni de capacitat de produir ni de públic de cinema en català, sinó de capacitat finançar històries d’una ambició i d’una capacitat d’atreure un públic que no sigui minoritari”. Ha recordat que ara s’han estrenat pel·lícules extraordinàries com ‘Estiu 1993’ o ‘Julia Ist’, que tenen un recorregut fantàstic a l’arribar a Europa a festivals però “un cop s’estrenen aquí tenen un bon públic molt fidel, però és més minoritari”. Ha indicat que “hi ha un altre cinema que es podria fer i s’ha demostrat amb films com ‘Pa negre’ o ‘Incerta Glòria’ o quan vam fer ‘Bruc’ o ‘Eva’”. Ha indicat que pel·lícules que superin els 3 o 4 milions d’euros de pressupost per finançar ara mateix amb els sistemes actuals i amb el retorn de l’audiència en català que “és més limitada” que quan es treballa en altres idiomes, “fa que produir cinema en català sigui un exercici de risc molt alt quan fas cinema ambiciós”.

 

Fuente: www.vilaweb.cat