Blog

Edmon Roch: “Amb ‘Tadeu Jones 2’ ens hem superat i fem un salt qualitatiu”

  |   Notícies, Tadeo Jones 2   |  

El productor gironí ha assegurat que la segona part de les aventures de Tadeu Jones, que s’ha estrenat al cinema, “és millor i molt divertida”

Quan fa cinc anys es va estrenar Les aventures de Tadeu Jones, ni els mateixos productors es pensaven la carrera fulgurant que aquell ambiciós film d’animació tindria. Va ser un èxit a l’Estat espanyol, però també ho va ser a Rússia, a la Xina i a l’Amèrica llatina, entre altres llocs i països. Ara, amb l’estrena de la segona part de les aventures del mateix protagonista i sota el paraigua de la major nord-americana Paramount per a l’estrena internacional, les expectatives són altes. Tanmateix, un dels seus productors, el gironí Edmon Roch (Ikuru Films) no es cohibeix i assegura: “Amb Tadeu Jones 2. El secret del rei Mides ens hem superat i fem un salt qualitatiu respecte de l’anterior”, ja que aconsegueixen portar a terme una pel•lícula “millor i més divertida”. Per això, Roch assegura que se sent “molt il•lusionat” i convençut que el film agradarà a un ampli sector de l’audiència.

En aquesta nova pel•lícula d’animació, Tadeu Jones viatja fins a Las Vegas per assistir a la presentació de l’últim descobriment de l’arqueòloga Sara Lavroff: el papir que demostra l’existència del Collar de Mides, el mític rei que convertia en or tot allò que tocava. La situació, però, empitjorarà quan un malvat segresta la Sara per poder trobar el talismà i aconseguir grans riqueses. Juntament amb els seus amics, el lloro Belzoni i el seu gos Jeff, Tadeu haurà de fer servir el seu enginy per rescatar la Sara en un viatge per mig món.

Portar a terme un film d’animació no és fàcil. Sense anar més lluny, aquest els ha comportat tres anys i mig de treball, que van començar just quan van acabar de fer Atrapa la bandera. Edmon Roch remarca el fet d’aquest pas endavant respecte de l’original: “Aleshores era la nostra primera pel•lícula d’animació, i tècnicament en sabem més i tecnològicament també s’ha avançat.” Especifica que en aquesta entrega “hi ha més humor i s’han potenciat els personatges que envolten el protagonista”. Entre ells, destaca el paper de la Mòmia –quasi un protagonista més– i el de la Sara. També que “s’ha greixat més l’engranatge de l’aventura”. Diversos factors amb els quals confia que captin l’interès del públic familiar i el boca orella.

Tadeu Jones 2, que han dirigit Enrique Gato i David Alonso, s’ha estrenat a l’Estat espanyol, després ho farà a Rússia i s’espera que per Nadal també triomfi a Llatinoamèrica. La pel•lícula s’ha realitzat en bona part als estudis Lightbox de Madrid, però molta part de la producció, el cent per cent de la postproducció i una certa aportació artística s’han fet a Barcelona.

Més projectes

Si una cosa caracteritza Edmon Roch és la incombustibilitat. Sense temps per disfrutar aquesta estrena, continua amb multitud de projectes entre mans. Entre altres, dos llargmetratges: El quadern de Sara, un thriller d’aventures protagonitzat per Belén Rueda, ambientat a l’Àfrica i dirigit per Norberto López Amado; i Yucatán, l’esperat retorn al terreny de la comèdia de Daniel Monzón, i amb Luis Tosar i Joan Pera com a protagonistes. I un documental de l’escriptora xinesa Sanmao i el primer llargmetratge de David Victori, El pacte, són altres produccions que aquest gironí tira endavant.

Font: http://www.elpuntavui.cat