Blog

Staff Only, dirigida per Neus Ballús, tindrà la seva Premiére mundial al Festival de Berlín

  |   Notícies   |  

La pellícula es presentarà el 10 de febrer a la secció Panorama

“STAFF ONLY” participarà en la present edició de La Berlinale, certamen al qual ja va acudir la realitzadora amb La plaga. El nou llargmetratge de Ballús està produït per Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terrassa Films i la francesa Les Films Hatari. Staff Only compta a més amb la participació de l’ICAA, ICEC i l’IVAC, la producció associada de TV3 i l’ajuda d’Eurimages, i s’ha rodat íntegrament durant més de sis setmanes al Senegal.

Neus Ballús es va donar a conèixer internacionalment amb la seva òpera prima, La plaga, que es va estrenar a la Berlinale i que va rebre més de 20 premis en festivals de tot el món, a més de ser nominada com European Discovery en els Premis de l’Acadèmia de Cinema Europeu (EFA). En aquest nou projecte, Ballús torna a coescribir el guió amb Pau Subirós, amb el qual ha col·laborat en nombrosos projectes, entre els quals destaca el recent documental La clàusula Balcells, sobre l’agent literària Carmen Balcells.

La pel·lícula es projectarà a Berlín el proper diumenge 10 de febrer a la secció Panorama. “STAFF ONLY” arribarà a les pantalles en 2019, distribuïda a Espanya pel segell Sherlock Films i A Contracorriente Films.

Sinopsi:

Marta (Elena Andrada), de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal al costat del seu pare, Manel (Sergi López) i el seu germà Bruno (Ian Samsó). Potser gaudiria del viatge si no fos perquè el seu pare no li deixa ni un polsim de llibertat i li imposa un frenètic pla de safaris i folklore senegalès al costat del grup de jubilats que omplen el resort.

En el viatge Marta coneix Khouma, un senegalès mica més gran que ella, que treballa a l’hotel filmant les excursions dels turistes, ja Aissatou, una noia que neteja habitacions, i que la portarà a introduir-se al món del “STAFF ONLY” , del personal de l’hotel.