Blog

Salvador Calvo aborda el drama de la immigració a Un Món Prohibit

  |   Notícies   |  

La pel·lícula, el rodatge es porta a terme durant set setmanes en localitzacions de la República de Benín i Espanya, reflecteix la realitat de dos mons separats per una tanca

Luis Tosar, Anna Castillo, Álvaro Cervantes i Jesús Carroza encapçalen el repartiment protagonista al costat de dos debutants seleccionats entre milers de nens del país africà

Luis Tosar, Anna Castillo, Álvaro Cervantes i Jesús Carroza encapçalen el repartiment d’Un Món Prohibit, títol provisional del nou llargmetratge de Salvador Calvo ( ‘1898: Els últims de Filipines’) en el qual aborda el drama de la immigració reflectint la realitat de dos mons separats per una tanca.

La pel·lícula, el rodatge va arrencar el passat 9 de febrer i s’estendrà durant set setmanes en diferents localitzacions de la República de Benín, Madrid i Múrcia, està produïda per Telecinco Cinema, Ikiru Films, La Terrassa Films i Un Món Prohibit AIE, amb la col·laboració de Mediaset Espanya i el finançament de l’ICAA. La pel·lícula s’estrenarà a Espanya distribuïda per Paramount Pictures Spain.

Al capdavant del càsting d’Un Món Prohibit estan Eva Leira, Yolanda Serrano i Cendrine Lapuyade, que va estar quatre mesos a Benín fins a trobar als petits Moustapha Oumarou i ZayiddiyaDisssou, elegits entre milers de nens anònims del país africà.

La pel·lícula, que aborda el tema de la immigració des de tres històries entrellaçades que mostren diferents punts de vista, és per a Salvador Calvo “un projecte ambiciós i difícil, però d’altra banda irresistible. La idea i els personatges van sorgir en el rodatge de ‘1898: Els últims de Filipines’ a Canàries. Allà vaig entrar en contacte amb la gent de CEAR i vaig conèixer a dos nens que van servir per inspirar dos dels protagonistes de la nostra pel·lícula. Hi 258 milions d’emigrants al món. Uns 6.100 moren cada any intentant arribar a un món millor. Un món que els és prohibido.Con aquesta pel·lícula pretenc apropar al públic alguna d’aquestes històries per posar cara, carn i nom a aquest drama “.

“A tot això se li suma una antiga il·lusió per rodar a l’Àfrica. Un continent al qual admiro i en el qual periòdicament em refugi, ja que allà trobada vida en estat pur, bellesa, natura salvatge i una certa innocència oblidada ja a Occident fa temps. Un continent viu que no deixa de sorprendre’t i on els nens són el futur. Nens com els nostres protagonistes “, afegeix.

Sinopsi

En un intent desesperat per arribar a Europa i amagats davant d’una pista d’aterratge al Camerun, un nen de sis anys i la seva germana gran esperen per colar-se en els cellers d’un avió. No massa lluny, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d’un elefant, mort i sense ullals. No només ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó que també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla acabada d’arribar d’Espanya. Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per enfrontar-se a la furibunda multitud de subsaharians que ha iniciat l’assalt a la tanca. Tres històries unides per un tema central, en què cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.