Blog

Adu, candidata dels Premis Goya 2021

  |   Notícies   |  

L’Acadèmia de Cinema va anunciar la data definitiva en què se celebrarà la gala de la 35a edició dels Premis Goya. S’havia especulat molt durant les últimes setmanes sobre quan se celebrarien a causa dels canvis en el calendari que ha provocat l’endarreriment dels Premis Oscar dos mesos, a causa de la pandèmia de l’coronavirus que manté tancats els cinemes de mig món i que ha obligat a retardar multitud d’estrenes. De moment els Globus d’Or, els BAFTA i els Independent Spirit Awards ja han adequat les seves dates a el nou calendari marcat pels Oscars.

Finalment, els Premis Goya es lliuraran el proper 6 de març. Es tractarà de la gala més tardana en el temps des de 1993, quan es van lliurar un 14 de març. La passada edició va tenir lloc en 25 de gener a Màlaga.

Per a l’edició de 2021 falta per confirmar la ciutat que acollirà la cerimònia, tot i que des de fa mesos es parla de València com a possible seu. La capital de l’Túria vol aprofites que l’any que ve se celebrarà el centenari del naixement de l’fundador de l’Acadèmia, el cineasta valencià Luis García Berlanga.

Lideren la classificació de pel·lícules espanyoles més taquilleres de 2020; Adu, pel·lícula entre els proposats com a protagonistes més sorprenents destaquem els molt secundaris rols d’Anna Castillo per “Adu”, Salva Reina per “La llista dels desitjos” i Nora Navas per “La vampira de Barcelona” (en aquest cas més entenedora donada la importància de el personatge).