Blog

Llistat dels premiats als Goya 2021

  |   Notícies   |  

Font: www.telecinco.es

‘Adu’, de Salvador Calvo, ha rebut quatre guardons
El film ha rebut, entre altres, el Goya a la millor direcció
La gala s’ha celebrat en un format híbrid causa de l’coronavirus

El cinema es vesteix de gala per la seva gran nit a Espanya, els Premis Goya. En la seva trenta-cinquena edició i per quarta vegada, els cabuts es lliuren fora de Madrid, a Màlaga. Aquesta vegada ia causa de la pandèmia de l’coronavirus, s’ha celebrat en un format híbrid, amb el Teatre Soho com a seu presencial, i amb Antonio Banderas i María Casado com a presentadors. Des de l’inici de la gala, el coronavirus ha marcat la celebració que ha començat amb un minut de silenci. ‘Adu’, de Salvador Calvo, una producció de Telecinco Cinema ha estat una de les més guardonades de la nit amb quatre premis.

Aquesta és la llista de guardonats:

Goya a la millor pel·lícula per ‘Les nenes’
‘Les nenes’ (Les Nenes Majicas, A.I.E., Inicia Films, S.L., Bteam Prods., S.L.), s’ha alçat amb el Goya 2021 a la millor pel·lícula. La cinta ha superat a ‘Adu’, (Un Món Prohibit, AIE, Telecinco Cinema, SAU, Ikiru Films, SL, La Terrassa Films, SL), Ane (Amania Films), Les noces de Rosa (Les Noces de Rosa La Pel·lícula , AIE, Turanga Films, SLU, Setembro Cinema, SL, Tandem Films, SL), i Sentimental (Sentimentalfilm, AIE, Impossible Films, SL).

Goya a la millor direcció per Salvador Calvo per ‘ADU’
Salvador Calvo s’ha alçat aquest dissabte amb el Goya a la millor direcció per la pel·lícula ‘ADU’. En aquesta categoria també competien Juanma Bajo Ulloa, per ‘Baby’; Iciar Bollain, per ‘Les noces de Rosa’; Isabel Coixet, per ‘Neva a Benidorm’.

Goya a el millor actor protagonista per Mario Casas per ‘No mataràs’
Mario Casas ha estat premiat amb el Goya a millor actor protagonista per la seva interpretació a ‘No mataràs’. L’actor competia per aquest guardó amb Javier Cámara, per ‘Sentimental’; Ernesto Alterio, per ‘Un món normal’; i David Verdaguer, per ‘Un per a tots’.

Goya d’honos a millor actriu protagonista per Patricia López Arnaiz per ‘Ane’
Patricia López Arnaiz ha obtingut el Goya a la millor actriu protagonista pel seu paper a la pel·lícula ‘Ane’. En aquesta categoria també competien les actrius Amaia Aberasturi, per ‘Akelarre’; ‘Kiti Manver, per’ L’inconvenient ‘; i Candela Peña, per ‘Les noces de Rosa’.

Goya d’honor 2021 a Ángela Molina

Goya a la millor pel·lícula europea per a ‘El pare’
La cinta ‘El pare’ (Regne Unit), de Florian Zeller, ha rebut el Goya a la millor pel·lícula europea. Competia amb ‘Corpus Christi’, Jan Komasa (Polònia), ‘L’oficial i l’espia’, de Roman Polanski (França), i ‘Falling’, de Viggo Mortensen (Regne Unit).

Goya a la millor pel·lícula iberoamericana és per a ‘El oblit que serem’
La cinta ‘L’oblit que serem’ (Colòmbia), de Fernando Trueba, ha estat guardonada amb el Goya a la millor pel·lícula iberoamericana. El film ha superat a ‘L’agent Topo’, de Maite Alberdi (Xile); ‘La llorona’, de Jayro Bustamante (Guatemala), i ‘Ja no sóc aquí’, de Fernando Frías de la Parra (Mèxic).

Goya a millor actor de repartiment per Alberto San Juan per ‘Sentimental’
Alberto San Juan ha rebut el Goya a millor actor de repartiment pel seu paper a la cinta ‘Sentimental’. A aquest guardó també aspiraven els intèrprets Álvaro Cervantes, per ‘ADU’; Sergi López, per ‘Les noces de Rosa’; i Juan Diego Botto, per ‘Els europeus’.

Goya a la millor actriu de repartiment a Nathalie Poza per ‘Les noces de Rosa’
Nathalie Poza ha estat guardonada amb el Goya a la millor actriu de repartiment pel seu paper a la pel·lícula ‘El casament de Rosa’. En aquesta categoria competien també Juana Acosta, per ‘L’inconvenient’; Verónica Echegui, per ‘Explota explota’; i Natalia de Molina, per ‘Les nenes’.

Goya a la millor pel·lícula d’animació per a ‘La gallina Turuleca’
‘La gallina Turuleca’ (Brown Films, A.I.E., Gloriamundi Produccions, S.L., Producions A Fonsagrada, Tandem Films, S.L.) ha rebut el Goya a la millor pel·lícula d’animació. La cinta era un dels guardons assegurances de la nit, ja que no competia amb cap altra producció i era l’única nominada en aquesta categoria.

Goya a millor pel·lícula documental per ‘L’any de la descoberta’
‘L’any de la descoberta’ (Lacima Produccions, S.L.) s’ha alçat aquest dissabte amb el Goya a la millor pel·lícula documental. En aquesta categoria també competien les cintes ‘Anatomia d’un dandi’
(Malvalanda, SLU, Per amor a l’art produccions SL, RTVE, Donada Films and Entertainment SL); Cartes Mullades (Morada Films); i ‘My Mèxic Bretzel’ (Bretzel & Tequila, S.L., Avalon Productora Cinematogràfica, S.L.).

Goya a el millor guió adaptat per a David Pérez Sañudo i Marina Parés Pulido per ‘Ane’
David Pérez Sañudo i Marina Parés Pulido han rebut el Goya a el millor guió adaptat pel seu treball a ‘Ane’. A aquest guardó també aspiraven Bernardo Sánchez, Marta Llibertat Castillo, per ‘Els europeus’; David Galán Galindo i Fernando Navarro, per ‘Orígens secrets’, i Cesc Gay, per ‘Sentimental’.

Goya a el millor guió original per a Pilar Palomero per ‘Les nenes’
Pilar Palomero ha rebut el Goya a millor guió original pel seu treball a ‘Les nenes’. En aquesta categoria també competien Alejandro Hernández, per ‘ADU’; És clar García i Javier Fesser, per ‘Històries lamentables’; i Alicia Luna i Iciar Bollain, per ‘Les noces de Rosa’.

Goya a la millor direcció artística per Mikel Serrano per ‘Akelarre’
Mikel Serrano ha estat guardonat amb el Goya a la millor direcció artística per ‘Akelarre’. Competia amb César Macarrón per ‘ADU’; amb Montse Sanz per ‘Black Beach’ i amb Mónica Bernuy per ‘Les nenes’.

Goya a el millor muntatge a Sergio Jiménez per ‘L’any de la descoberta’
Sergio Jiménez ha rebut el Goya a el millor muntatge per ‘L’any de la descoberta’ en una categoria en la qual competia amb Jaime Colis per ‘ADU’; amb Fernando Franco per ‘Black Beach’ i amb Sofi Escudé per ‘Les nenes’.

Goya a la millor direcció de fotografia a Daniela Cajías per ‘Les nenes’
Daniela Cajías ha rebut el Goya a la millor direcció de fotografia per ‘Les nenes’ en una categoria en la qual competia amb Sergi Vilanova Claudín, per ‘ADU’; Javier Agirre Erauso, per ‘Akelarre’ i Ángel Amorós, per ‘Black Beach’.

Goya a el millor curtmetratge d’animació per ‘Blue & Malone: ​​casos impossibles’
‘Blue & Malone: ​​casos impossibles’ ha rebut el Goya a el millor curtmetratge d’animació en una categoria en la qual competien amb ‘Paradís en flames’, ‘Paradís’ i ‘Només són peixos’.

Goya a el millor curtmetratge documental per ‘Biografia de el cadàver d’una dona’
‘Biografia de el cadàver d’una dona’ ha guanyat el Goya a el millor curtmetratge documental en una categoria en la qual competia amb ‘Paradís en flames’, ‘Paradís’ i ‘Només són peixos’.

Goya a el millor curtmetratge de ficció per a ‘A la cara’
El Goya a el millor curtmetratge de ficció ha estat per a ‘A la cara’, superant així als curtmetratges: ’16 de decembro ‘,’ Beef ‘,’ Despeses incloses ‘i’ L’efímer ‘.

Goya a la millor música original per Aránzazu Calleja i Maite Arroitajauregi per ‘Akelarre’
Aránzazu Calleja i Maite Arroitajauregi han estat guardonades amb el Goya a la millor música original per ‘Akelarre’ en una categoria en la qual competien amb ‘Adu’, ‘Akelarre’, ‘Baby’ i ‘L’estiu que vivim’.

Goya a la millor cançó original per Rozalén per ‘Les noces de Rosa’
Rozalén ha estat guardonada amb el Goya a la millor cançó original per ‘Les noces de Rosa’ en una categoria en la qual competia amb ‘Adu’, ‘L’estiu que vivim’ i ‘Les nenes’.

Goya a la millor direcció novell a Pilar Palomero per ‘Les nenes’
Pilar Palomero ha rebut el Goya a la millor direcció novella per ‘Les nenes’ en una categoria en la qual competia amb David Pérez Sañudo, per ‘Ane’; Bernabé Rico, per ‘L’inconvenient’ i Núria Giménez Lorang, per ‘La meva mexicà bretzel’.

Goya a millor actor revelació a Adam Nourou per ‘ADU’

Adam Nourou ha estat guardonat amb el Goya a millor actor revelació per ‘ADU’ en una categoria en la qual competia amb Sergi López, per ‘Les noces de Rosa’; Juan Diego Botto, per ‘Els europeus’ i Alberto San Juan, per ‘Sentimental’.

Goya a millor actriu revelació a Jone Laspiur per ‘Ane’
Jone Laspiur ha guanyat el Goya a millor actriu revelació per ‘Ane’ en una categoria en la qual competia amb Paula Usero, per ‘Les noces de Rosa’; Milena Smith, per ‘No mataràs’ i Griselda Siciliani, per ‘Sentimental’.

Goya a la millor direcció de producció a Ana Parra i Luis Fernández Lago per ‘ADU’
Ana Parra i Luis Fernández Llac han estat guardonats amb el Goya a la millor direcció de producció en una categoria en què competien amb ‘Akelarre’, ‘Black Beach’ i ‘Neva a Benidorm’.

Goya a millors efectes especials a Mariano García Marty i Ana Rubio per ‘Akelarre’
Mariano García Marty i Ana Rubio han estat guardonats amb el Goya a millors efectes especials per ‘Akelarre’ en una categoria en la qual competien amb ‘Black Beach’, ‘Històries lamentables’ i ‘Orígens secrets’.

Goya a el millor so a Eduardo Esquide, Jamaica Ruíz García, Juan Ferro i Nicolás de Poulpiquet per ‘ADU’
Eduardo Esquide, Jamaica Ruíz García, Juan Ferro i Nicolás de Poulpiquet han guanyat el Goya a el millor so per ‘ADU’ en una categoria en la qual competien amb ‘Akelarre’, ‘Black Beach’ i ‘El pla’.

Goya a el millor maquillatge i perruqueria per Beatushka Wojtowicz i Ricardo Molina per ‘Akelarre’
Beatushka Wojtowicz i Ricardo Molina per ‘Akelarre’ han rebut el Goya a el millor maquillatge i perruqueria en una categoria en la qual competien amb ‘Adu’, ‘Explota, explota’ i ‘Orígens secrets’.

Goya a el millor disseny de vestuari per Nerea Torrijos per ‘Akelarre’
Nerea Torrijos ha rebut el Goya a el millor disseny de vestuari per ‘Akelarre’ en una categoria en la qual competia amb ‘Explota, explota’, ‘Les nenes’ i ‘Els europeus’.