Blog

La recentment estrenada tríada de l’Acadèmia compta amb Edmon Roch, fundador de Ikiru Films

  |   Notícies   |  

L’actor Antonio Resines ha estat ratificat aquest dissabte com a president de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, al costat de la cineasta Gracia Querejeta i el productor Edmon Roch com a vicepresident primer i segon, respectivament.

Resines era l’únic candidat a la presidència, la qual va assumir en funcions després de la dimissió el febrer passat del llavors president de la institució, Enrique González Macho.

En roda de premsa ha ressaltat com a objectiu de l’Acadèmia del Cinema la necessitat de “millorar les relacions” entre la institució i l’Administració, una cosa “fonamental” perquè en la indústria del cinema “es crea ocupació”.

Així mateix, el nou president de l’Acadèmia del Cinema ha declarat que després de la reunió que va tenir a l’abril amb el president del Govern, Mariano Rajoy, “si veu un bon canvi en l’actitud del Govern” respecte a la indústria cinematogràfica, fet que no relaciona “necessàriament” amb les campanyes electorals per les pròximes cites electorals.
En aquest sentit, ha considerat “fonamental” aquesta nova actitud positiva del Govern cap a la indústria del cinema que “fins fa poc suposava un 4% del PIB”, ha dit.

Seguint amb el “programa de l’anterior candidatura”, Resines ha especificat que es van a dur a terme nous projectes i objectius, com crear un arxiu de tot el cinema espanyol o la creació d’una Fundació de l’Acadèmia de Cinema, per aconseguir majors beneficis fiscals i impulsar la tasques socials i d’assistència als cineastes.

“L’Acadèmia en aquests moments té una estabilitat pressupostària i aprofitant aquesta situació intentarem influir en la mesura del possible en tot el sector productiu del cinema espanyol”, ha declarat Resines.

També ha recordat que demanaran la baixada de l’IVA cultural, tema que ha titllat de “disbarat”, i endurir la Llei de Propietat Intel·lectual per “acabar amb la pirateria” i aconseguir que es penalitzi al consumidor final.

Resines ha explicat que a Espanya l’any passat hi va haver 4.000 milions de descàrregues il·legals, l’equivalent a 23.000 milions d’euros.

Resines ha declarat que reivindicaran que la cultura, en sentit general, “sigui una qüestió d’Estat i no depengui de les decisions unilaterals del govern de torn”.

Els vicepresidents, la directora Gracia Querejeta i el productor Edmon Roch, han expressat que aquest càrrec ho afronten amb “ànim, il·lusió i sentit de la responsabilitat”.

Roch ha recalcat que l’Acadèmia té “tasques molt importants que fer” en la indústria del cinema, com “aconseguir el reconeixement dels professionals que treballen en el cinema espanyol a través del coneixement d’aquests”.

La ratificació, que s’ha realitzat a mà alçada, ha tingut lloc després d’una jornada d’eleccions a Comissions d’Especialitat i Junta Directiva, a la qual han pogut concórrer com a candidats tots els Membres d’Honor que disposin d’especialitat i Membres Numeraris que estiguin al corrent de les seves obligacions socials, però, han quedat exclosos de la votació dels que ja formaven part de la Junta Directiva per la seva especialitat.

Post A Comment